Nakladatelství Epocha má tu čest vydat od základu přepracovanou trilogii Propast času spisovatele Romana Bureše, který se rozhodl, že příběhu studentky archeologie lehce pozmění fazónu, čímž vznikla nová, vyladěná a přesně podle jeho představ vytvořená verze, tak jak ji v současnosti vnímá jako výsledek vlastního tvůrčího vývoje. Skutečně se jedná o zcela přepracované vydání, které funguje jako remake původního díla.

Přinášíme vám proto vyjádření, co k této změně autora vedlo a proč je první díl Propast času veden u nakladatelství jako 1. vydání. Zároveň chceme naše čtenáře a fanoušky Romana Bureše ujistit, že další dva navazující díly Císařovna a Impérium vyjdou v Nakladatelství Epocha již příští rok.

Nechme ale promluvit samotného autora:

istockphoto-1408330340-612x612_1

VYJÁDŘENÍ ROMANA BUREŠE K PROPASTI ČASU

 

propast_casu_1_04Dovol mi, abych krátce vysvětlil, co je tohle vlastně za knihu. 

Není to čtvrtý díl Propasti času. 

Není to ani sequel, prequel či jiný quel. 

A pozor, není to ani nové vydání! 

Nejvhodnějším výrazem je asi remake. Propast času (včetně obou pokračování) byla napsána znova, od nuly, a troufám si říct mnohem lépe. 

Proč jsem něco tak zbytečného udělal? Samotný Stephen King říká, že žádná kniha není nikdy dokončena. A já to cítím stejně. Pořád je co vylepšovat, co vyškrtnout… 

První verzi jsem začal psát jako nevyzrálý autor už v roce 2013, tedy v době, kdy od mého vůbec prvního pokusu napsat cosi jako beletrii uběhlo pouhých osmnáct měsíců! V posledních letech jsem si říkal, že dnes bych to napsal jinak. A říkal jsem si to tak dlouho, až jsem to nakonec udělal.

Také pokročila doba, stejně jako vědecké poznatky. A jelikož jsem houba, která ráda nasává nové informace, spoustu těchto poznatků jsem do knih zakomponoval. 

Kostra příběhu zůstala stejná, ale z původního textu zůstalo jen pár frází, jinak je rukopis zcela nový. Takže varování: Pokud jsi četl starou verzi, budeš vědět, co se asi tak bude dít (i když myslím, že tě leccos překvapí). 

Nové verze druhého a třetího dílu budou brzy následovat.



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.