Na Mezinárodní den komiksů nemůžeme jinak, než vám nabídnout naše vybrané komiksové kousky za výhodné ceny. Připravili jsme pro vás slevy 40 % a 50 %, ale aby taková nabídka, která se neodmítá, nebyla příliš vágní, přinášíme vám k tomu nádavkem recenzi na ars magna, hotové veledílo naší komiksové produkce, kterým je Nanits Chronicles. Článek pro vás, ale také pro nás, za což mu patří velké díky, připravil Filip Šula, redaktor webů Primy ZOOM a Primy COOL, který se třem příběhům v jednom podíval detailně na zoubek. Přesně tak je narativně komiks Nanits Chronicles rozdělen, tři příběhy, tři hrdinové a jedna událost, která změnila celý svět. Vyprávění zavede čtenáře do blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti. Jaký osud lidstva byl naplněn a jaký ho ještě čeká?

Kyberpunk je poměrně vděčný subžánr sci-fi, přitahující čtenáře nejen fascinací technologiemi a kybernetikou, ale také soustředěním se na hrdiny z okraje společnosti, kteří se sice často pohybují za hranou zákona,  nicméně oproti opresivní nadvládě všemocných korporací, vůči níž se často aktivně vymezují, jsou vlastně  sympatičtí.  Právě okraj společnosti  dodává  kyberpunkovým příběhům přidanou hodnotu,  působivá futuristická technologie se  setkává se špínou zapadlých  uliček a lidských trosek  a zadumané motivy  propojení  člověka a stroje a důležitosti kyberprostoru  zase s drsnou poetikou noirových gangsterek. Na všechny tyto motivy se snaží navázat česká  komiksová  kniha Nanits Chronicles, která  ve třech příbězích pracuje s vyprávěcími postupy nejen kyberpunku jako takového, ale také s žánrovými tradicemi space opery, konspiračního thrilleru nebo postapokalyptického westernu.

Více než vyprávěním komplikovaného příběhu je Nanits Chronicles konstrukcí působivého fikčního světa s pohnutou a dost krvavou historií. Tři zdánlivě nesouvisející příběhy, odehrávající se v různých obdobích daného světa zachycují tři odlišné protagonisty ve víru dramatických událostí.

Nanits_-_Front_6Marťanka Nia se v roce 2177 účastní delegace na Zemi, která díky sloučenině zvané Nanits překonala devastující epidemii a po období temna se vrací k technologickému rozkvětu. Zdánlivá utopie ale stojí na pořádně shnilých základech a Nia se brzy ocitne uprostřed děsivého spiknutí. Mladík Harry je v roce 2056 členem gangu, brázdícího postapokalyptické Nové Mexiko. Když jedna z akcí gangu dopadne špatně, je to právě Harry, na kom si jeho šéf Scar ošklivě zchladí žáhu. Mladík ale není žádné ořezávátko, nýbrž zkušený, chladnokrevný a pohotový zabiják, a vybaven koltem a přesnou muškou se vydává na cestu pomsty. Posledním smutným hrdinou je drsňácký policajt Frinkle, pátrající v roce 2225 po překupnících s náhražkou Nanits, jejichž vinou přišel o svou ženu. Ostřílený tvrďák ale podcení prohnilost systému.

EPOCHA_Banner_1200x1200_1_1Každý příběh pracuje s trochu jinou poetikou a tradicemi – první kapitola je konspiračním thrillerem o ztrátě iluzí, druhý příběh si nezadá s poetikou venkovských kruťáren Jasona Aarona nebo brutálních románů Cormaca McCarthyho a třetí povídka je v zásadě esenciálním a poměrně přímočarým akčním příběhem, u něhož si nejvíce vzpomenete na Maxe Payneho nebo první Sin City Franka Millera. Hlavní hrdinové málokdy přesáhnou charakteristiku naštvaného tvrďáka či kafkovského hrdiny, zmítaného událostmi, ve výsledku to ale nevadí – hlavní protagonisté povídek plní pouze funkci průvodců po svém neutěšeném světě, a jejich očima poznáváme vedlejší postavy, které jsou mnohem zajímavější a propracovanější. Zároveň skrze jejich akce zjišťujeme, jak vlastně jejich svět funguje, přičemž odhalování funkcí světa je důležitější, než postup postav k cíli. To ale neznamená, že by komiksu chyběl spád.

1200x1200_pxV každé povídce je poměrně dost akce, prostřelených hlav a potoků krve. V příběhu Nii představuje brutální vražda předěl od poměrně poklidně plynoucího sci-fi k dynamické akci plné divokých přestřelek, Harryho dobrodružství je ponurým příběhem o proměně slušného člověka ve vraždící monstrum a Frinkleho pátrání je v zásadě téměř nepřetržitým řetězcem zabíjení různých padouchů. Každá z postav se přitom vyvíjí v závislosti na současném vládnoucím systému, jenž je ve všech příbězích tím největším hybatelem kauzality, když dává svým hrdinům motivace k jednání. Třebaže se tvůrci komiksu snažili přizpůsobit jeho vyznění západním vzorům, nezapřou určitou poetiku evropské tvorby – důraz na kolektivního hrdinu a využití postav coby prostředků k poznávání fikčního světa a jeho mechanismů. Zároveň pracuje s tím nejlepším, co žánry kyberpunku a postapokalyptického thrilleru mohou nabídnout, takže fanoušek sci-fi nemůže s Nanits Chronicles rozhodně šlápnout vedle.

 

 

NYNÍ SLEVY AŽ 50 %

NA MEZINÁRODNÍ DEN KOMIKSŮ PRO VÁS MÁME SLEVY NA VYBRANÉ KUSY, KROMĚ NANITS CHRONICLES SE SLEVOU 50 % MŮŽETE POŘÍDIT TAKÉ BRATRSTVO KRVE, PAC A PUSSY NEBO TERAPII MASEM S VÝHODNOU 40% SLEVOU. VYUŽIJTE JEDINEČNOU KOMIKSOVOU ŠANCI!

                                                                         AKCE POBĚŽÍ DO 1. ŘÍJNA. 

Nanits_-_Front_7

Robert Kaločai, Michael Petrus

Nanits Chronicles

Nanits Chronicles je originální komiksový příběh z blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti, která sleduje osudy tří hrdinů na pozadí mnohem větších událostí formujících zásadně budoucnost planety Země.

2056 – Westernové postapo, kde Harry – ostřílený pistolník ze Scarova gangu – žije ve světě trhaném na kusy smrtící pandemií. Všechno se zkomplikuje v okamžiku, kdy gang cestuje do Santa Fe, aby přivezl cenný náklad. Něco se ale pokazí. Něco se strašně pokazí a Harryho život se obrátí vzhůru nohama.

2177 – Čistokrevné sci-fi, ve kterém je nákaza, jež sužovala svět na planetě Zemi, minulostí díky sloučenině NANITS. Lidstvo povstalo z úpadku a znovu vzkvétá. Z Marsu, který existuje jako svobodná republika nezávislá na Zemi, přilétá delegace, jejíž členkouje i mladá Marťanka Nia. Ta se zaplete do spiknutí, které ohrožuje život nejen jí, ale i osud všech obyvatel planety Země.

2225 – Špinavá cyberpunková detektivka, ve které se do temných zákoutí černého trhu vydává detektiv Frinkle, zlomený muž poháněný hněvem a touhou po pomstě. Jeho jediným cílem je ochromení černého trhu a výroby nebezpečné napodobeniny NANITS. Cesta za odhalením toho, kdo za výrobnou napodobeniny stojí, se ukáže jako mnohem nebezpečnější, než se na první pohled zdálo.

S mimořádnou slevou 50 % komiks nyní pořídíte za 350 Kč!

 

EPOCHA_Banner_1200x1200_1_4

Robert Kaločai, Michael Petrus

Nanits Chronicles & limitovaný Art Book

nebo samostatně

Limitovaný Art Book 

K originálnímu komiksovému příběhu to chce bonusový art book. Velké dílo si žádá velkou práci. Jak komiks vznikal? Můžete to zjistit také. Skvělá inspirace pro všechny, kteří chtějí proniknout do světa tvorby komiksových panelů a ilustrací.

Se slevou 50 % je Nanits Chronicles spolu s Art Bookem nyní za 499 Kč.

Se slevou 40% pořídíte samostatně Art Book k Nanits Chronicles za 239 Kč.

 

HN_komiks_FRONT_final

František Kotleta, Jana Yuffie Kilianová

Hustej nářez (komiks)

Upíři proti mimozemšťanům. Kultovní série poprvé v obrázcích, které znamenají komiks!

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Ovšem svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, na rozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali.

Komiks se slevou 40 % nyní za 266 Kč.

 

Pac_a_Pussy

Albrecht Smuten

Pac & Pussy 1

Víte, co je to Pussy? Teda Pac a Pussy? Pokud ne, pak vězte, že jde o dvě kočky z Facebooku, kde udělaly kariéru jako sarkastické existencialistické mrchy, které máte chuť umazlit k smrti. Úderné, nestydatě zábavné, ale zároveň vypovídající o podstatě života, vesmíru a smyslu existence misky na kočičí žrádlo. Poprvé na papíře a s hromadou bonusů, které se na Facebooku neobjevily a nikdy ani neobjeví. Knihu můžete navíc využít jako podestýlku pro křečka, ubalit si z ní cigarety nebo ji dát na hraní kočkám.

Se slevou 40 % máte hláškující kočičáky za 107 Kč.

 

front02

Albrecht Smuten

Pac & Pussy 2

Kočičí sága pokračuje. Pac a Pussy si povolali na pomoc Jednonohýho Peta a také nasadili největší kalibr – barevné stránky a hromadu stripů, které nikdy nevyšly na Facebooku. Zkrátka a dobře, proti optimismu a potírání reality můžete bojovat jenom s depresivními kočičkami, které ví, že jediný smysl vaší existence spočívá v tom, aby měly plnou misku a abyste si koupili tuhle knihu.

Se slevou 40 % pořídíte kočičí mudrlanty za výhodných 119 Kč.

 

Albrecht Smuten

Pac_a_Pussy_3_-_front-1000

Pac & Pussy 3

Albrecht Smuten, autor komiksu Terapie masem, je zpět s třetí sbírkou stripů o sarkastických chlupáčích Pac & Pussy. Kocourek Pac a kočička Pussy se tentokrát bez skrupulí otírají o masmédia a sociální sítě, ale především čtenáře stále motivují k nadhledu ve světě plném hloupých lidí. Knížka obsahuje speciální, na internetu nepublikované bonusy.

Kočičí moudra se slevou 40 % nyní za 113 Kč.

 

front-rgb-1000

Albrecht Smuten

Terapie masem 2

 

Noirová jatka pokračují.

Komu nestačila první porce masa, pro toho je tu krvavý nášup v podobě druhého dílu. Albrecht Smuten, autor komiksových sérií Pac & Pussy a Terapie masem, opět přitvrdil. 

Černočerný humor, násilí, sex a drogy... Co víc si můžete v životě přát? Rozhodně netradiční vizuální kombinaci cartoonu a noirové estetiky.

Se slevou 40 % za pouhých 101 Kč.



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.