Kristýna Sněgoňová, autorka úspěšných fantastických románů Krev pro rusalku a Zřídla, pro vás připravila exkluzivní výběr knih, kterými se zabavíte v karanténě vy i vaše ratolesti!

"Mezi prací, šitím roušek, vařením a vůbec vším tím, co člověk dělá, když je uvězněn mezi čtyřmi stěnami, čtu Underground Františka Kotlety, příběh z ne tak vzdálené budoucnosti, ve které jste buď šťastní, nebo mrtví. Ta kniha mi ukradla srdce, bez přehánění. Čtu u šití a roušky podle toho vypadají. Pokud byste si měli v životě přečíst jen jednu Kotletovu knihu, ať je to tahle.

Moje dcera Lotka momentálně miluje Zlatou vydru Miloslava Švandrlíka, i kvůli úžasným ilustracím, a já ji čtu ráda s ní, protože je chytrá a zábavná (Lotka i kniha).

Po večerech si spolu čteme Čarodějky malostranské Petry Kubaškové, vtipný a dobrodružný příběh mladé čarodějky Ginevry, plný kouzel a strašidel a současně i obyčejného školního života a vztahů. Je už pro trochu starší děti. Ty moje občas usnou, bohudíky, a já si pak čtu dál, protože je to přesně ten příběh, jaký bych chtěla číst v době, kdy mi bylo dvanáct. Můj syn Jindřich knihy trhá a na fotce je jen proto, že jsme s Lotkou potřebovaly, aby někdo držel tu třetí..."

Kristýnin výběr skvěle doplní její vlastní romány. Krev pro rusalku je noirová detektivka z Brna, v němž kromě lidí žijí také rusalky. Hlavní hrdinka Stolbenko je okolnostmi donucen s jednou z nich spojit při vyšetřování podivných vražd, přestože kouzelnými stvořeními pohrdá. 

Věděli jste, že Krev pro rusalku pořídíte také jako audioknihu? 

Druhý román Zřídla se pak podobně jako Kristýnin debut odehrává v Brně, v němž tentokrát nejsou rusalky, ale zřídla, zdroje magické síly. Ty ze záhadného důvodu začínají vysychat a jejich Strážci musejí rychle zjistit, co se děje - jakmile totiž zřídla vyschnou a zmizí, může dojít k válce...

A nezapomeňte: na knihy pro mládež se vztahuje sleva 40 %



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.